Græsplæne nyanlægning

Få en sund og ny græsplæne, der er nem for dig at vedligeholde - enten ved såning eller som rullegræs. Hos Jysk Anlæg og Kloak ApS gør vi altid et grundigt forarbejde før etablering af en ny græsplæne. Vi lytter til dine ønsker, bidrager med faglig rådgivning og tager stilling til alle de bagvedliggende faktorer, der vil påvirke din plænes trivsel, både på kort og lang sigt.

Når det kommer til græssåning, som er et tema, der er relevant for stort set alle haveejere, så er tre trin afgørende for de gode resultater. Første trin er forberedelse af jorden, næste trin er såning eller lægning af rullegræs, og tredje trin er den efterfølgende pleje og vedligehold.

Det første trin tager længst tid, men er afgørende for det færdige resultat, og man bør ikke forhaste dette. Det er afgørende, at jorden under plænen bliver renset for fx. sten, byggematerialer osv. At den bliver fræst med en god maskine og planeret i de rette højder og niveauer. Sidst men ikke mindst at jorden er muldholdig, så den er klar til de nye frø. Jorden under en ny plæne skal ikke være hård, men derimod let og løs. Når græsset senere får fat, så vil den blive mere fast og hård, og rodnettet vil holde fint på jorden.


Græs er ikke bare græs. Der findes over 100 forskelige græssorter og græsblandinger, vi hjælper selvfølgelig med af finde den helt rigtige blanding til din have, ligesom vi vejleder dig i, hvordan du passer bedst på din nye græsplæne.