Minirensningsanlæg

Har du brug for et minirenseanlæg ?
Har du ikke mulighed for at få afledt dit spildevand til et kloaksystem og dermed sendt til et rensningsanlæg ? Der findes en løsning. Et minirenseanlæg kan nemt etableres på din grund, hvor det renser dit spildevand.
Hos Jysk Anlæg og Kloak ApS har vi ekspertisen til at hjælpe dig med at vælge den optimale løsning og sørge for en hurtig montering. Skal vi hjælpe dig med et nyt minirensningsanlæg ? Så skriv til os via kontaktformularen her på siden.


Hvad er et minirenseanlæg ?
Et minirenseanlæg er et alternativ til de almindelige renseanlæg, som kloaksystemer er tilkoblet. Et minirenseanlæg skal derfor rense spildevand, således det ikke gør skade, når det bliver ledt ud igen.
Et minirensningsanlæg vil være monteret et sted på en grund, hvor det er gravet ned i jorden, og hvor det typisk kun vil være et dæksel, der er synligt.
Minirensningsanlægget vil være tilsluttet de forskellige afløb, der er i bygningen. Det er alt fra toiletter til håndvaske, brusenicher og så videre. Når der kommer spildevand fra disse afløb, bliver det ledt videre til minirenseanlægget, hvor det bliver renset.
Når vandet er blevet renset, vil det blive ledt ud i naturen. Det kan for eksempel være i et dræn eller i et vandløb i nærheden.

Hvornår er det en fordel at få etableret et minirensningsanlæg ?
Bor du et sted, hvor der ikke er mulighed for tilkobling på det kommunale kloaksystem, kan et minirensningsanlæg være løsningen for dig. Når du ikke er tilkoblet et kloaksystem, har du nemlig ikke mulighed for at aflede spildevand, som kan føres til de kommunale rensningsanlæg.
Med et minirenseanlæg kan du derfor selv varetage rensning af spildevand på din grund. Er I flere i nabolaget, der ikke er tilkoblet kloaksystemet, er der også mulighed for at gå sammen om ét minirenseanlæg, som alle husstande i området benytter.
Minirensningsanlæg kan både benyttes til parcelhuse og villaer, sommerhuse, nabolag, campingpladser, etageejendomme og lignende. Er du i tvivl, om et minirenseanlæg er den optimale løsning for dig, kommer vi gerne med vores vurdering.

En miljøvenlig rensning af spildevand
Når du vælger at benytte et minirenseanlæg til rensning af spildevand, får du i langt de fleste tilfælde en miljøvenlig løsning. Der findes forskellige typer, men mange af dem benytter bakterier til at rense vandet. Der bliver derfor ikke benyttet kemi, som ellers kan være skadeligt, hvis det bliver udledt i naturen.
Derudover er du også med til at mindske belastningen på det offentlige kloaksystem. Den øgede mængde regn i Danmark er blandt andet med til at belaste kloaksystemet. Ved at lade dit spildevand blive renset i et minirenseanlæg er du derfor med til at forbedre forholdene i kloaksystemerne, således de får en længere levetid.