Omfangsdræn

Hos Jysk Anlæg og Kloak ApS har vi autorisation til at udføre kloakarbejde, og vi tilbyder bl.a. etablering af omfangsdræn til både vores erhvervskunder og private kunder.

Omfangsdræn og andet kloakarbejde, hvor noget skal forbindes til kloaksystemet, må du som privatperson ikke selv udføre. Du har brug for en autoriseret kloakmester som os, og du er velkommen til at ringe og få en nærmere drøftelse for dit anlæg eller projekt, og dermed få den rådgivning, du har brug for.

Omfangsdræn anvendes primært ved huse og bygninger, hvor der er kælder eller risiko for vand og fugt ved husets konstruktion. Omfangsdræn er en rigtig god løsning, når det kommer til at håndtere store mængder regnvand. Det er en holdbar og fremtidssikker løsning, som især kan være god i forhold til fugt i sokler, fundament og kældervægge. Et omfangsdræn kan sammenlignes med en nedgravet tagrende. Den ligger tæt på huset og leder effektivt overskydende vand væk fra huset og i sidste ende ud i kloaksystemet.

Når man skal finde ud af, om et omfangsdræn er den rigtige løsning, er det relevant først at tjekke hældninger omkring huset. Det er for at sikre, at belægningen ikke skulle være sunket, og at det er årsagen til problemet. Hvis det er tilfældet, kan vi hjælpe med at reetablere området, så hældningerne er korrekte, og vandet ledes væk. For at se, om omfangsdræn er det rette valg, tjekker man ydermere jorden omkring bygningen, da et omfangsdræn fx. ikke har så stor effekt i sandet jord, men er meget effektivt i leret jord.